Русия „върна жеста“ на Талин, изгони естонски дипломат
Москва изгони служител на естонското посолство в Москва в отговор на изгонването на руски дипломат в Талин по-рано. Това съобщи на брифинг официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от TACC и "Фокус". „Наскоро Естония абсолютно неоснователно обяви дипломат на руското посолство в Талин, който се занимаваше с въпроси на културата и образованието […]

Москва изгони служител на естонското посолство в Москва в отговор на изгонването на руски дипломат в Талин по-рано. Това съобщи на брифинг официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от TACC и "Фокус".

„Наскоро Естония абсолютно неоснователно обяви дипломат на руското посолство в Талин, който се занимаваше с въпроси на културата и образованието за персона нон грата, - каза Захарова. - Руският отговор не закъсня, беше изразен остър протест и бе обявено експулсирането на един от дипломатите на естонската дипломатическа мисия".

Според Захарова Москва последователно провежда политика на развитие на добросъседски отношения със съседните страни, включително Естония.

"Разбираме обаче, че това изисква реципрочно желание на партньорите да подобрят отношенията", каза тя. "За съжаление естонската страна за пореден път демонстрира нежеланието си да преодолее своята с нищо непровокирана враждебност."

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук