Москва: Може да пристъпим към политика на „активно сдържане“ на САЩ
Русия може да пристъпи към политика на "активно сдържане" на САЩ, ако Вашингтон не се откаже от враждебния си курс на оказване на натиск върху Москва. Това заяви в интервю за РИА Новости заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков. "Въпреки техните санкции, ние няма да се откажем от конструктивния подход в отнешенията със САЩ. Но […]

Русия може да пристъпи към политика на "активно сдържане" на САЩ, ако Вашингтон не се откаже от враждебния си курс на оказване на натиск върху Москва. Това заяви в интервю за РИА Новости заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков.

"Въпреки техните санкции, ние няма да се откажем от конструктивния подход в отнешенията със САЩ. Но ние не можем да реализираме това едностранно. Ако политиката на САЩ остане същата, ако продължат с натиска и пресирането, ще отговорим с политика на активно сдържане на САЩ по всички направления", заяви Рябков.

Според него тази политика ще включва "противодействие на санкциите и на американските опити да влияят върху въртрешните процеси в Русия".

В такъв случай Москва "ще пропагандира сред световната общност идеята, че многополярният свят не е абстракция, че има алтернатива на американския диктат, както и ще призовава за политика за консолидиране на здравите сили в международната общност за противопоставяне на американската външнополитическа и информационна агресия".

"Защото всичко онова, което се нарича американски наратив, отдавна изгуби не просто връзката си с действителността, но и здравия си смисъл... Не си спомням по-злобни и откъснати от действителността оценки и твърдения от тези, които се прокарват от американската пропагандна машина чрез подконтролните на правителството медии... Но ние ще се противопоставим именно на тази фундаментална враждебност срещу Русия", категоричен е Рябков.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук