МВнР: Франция даде съгласие за организиране на изборите на 4 април
Франция даде съгласие за организиране на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. на територията на страната. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.В нотата френското Министерство на Европа и външните работи отбелязва намерението на българската страна избирателни секции да бъдат разкрити както в помещенията на дипломатическите ни мисии в Париж […]

Франция даде съгласие за организиране на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. на територията на страната. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

В нотата френското Министерство на Европа и външните работи отбелязва намерението на българската страна избирателни секции да бъдат разкрити както в помещенията на дипломатическите ни мисии в Париж и Страсбург, така и извън тях. Посочва се, че провеждането на обявените от България избори не предизвиква възражение от страна на френските власти при спазването на санитарните мерки, свързани с разпространението на коронавируса, към момента на вота.

Необходимата информация, свързана с мерките срещу COVID-19 във Франция, е публикувана на https://www.interieur.gouv.fr . Френската страна уточнява, че мерките могат да бъдат променяни в зависимост от разпространението на епидемията.

Също така френската страна в лицето на МВР трябва да бъде своевременно информирана за адресите на избирателните секции, за часовете на отваряне и затваряне в изборния ден, както и да бъдат предоставени данните и координатите на по един човек за контакт за всяка секция.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук