Кремъл: Съдът в Страсбург решава пристрастно за Навални
Прессекретарят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, нарече решението на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) пристрастно.  "Вие знаете, вчера нашето отношение към това решение бе обявено от министъра на правосъдието Чуйченко. Решението е неправомерно и е много сериозен опит за намеса във вътрешноруските съдебни дела, което от наша гледна точка е […]

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, нарече решението на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) пристрастно. 

"Вие знаете, вчера нашето отношение към това решение бе обявено от министъра на правосъдието Чуйченко. Решението е неправомерно и е много сериозен опит за намеса във вътрешноруските съдебни дела, което от наша гледна точка е недопустимо", каза Песков пред журналисти.

Той добави, че Русия не търси конфронтация и не планира да излиза от ЕСПЧ. В същото време Песков подчерта, че в Кремъл не се притесняват от възможни санкции.

"От друга страна, разбира се, подобни решения, бързането при взимането на подобни решения, навярно и очевидното пристрастие при взимането на решение, предизвикват у нас много въпроси", добави той.

Песков коментира вероятността Путин да се обърне към Конституционния съд със запитване възможно ли е изпълнение на настояването на ЕСПЧ за освобождаване на Навални по следния начин: "В този момент предлагам за изхождаме именно от изявлението на министерството на правосъдието".

На 16 февруари ЕСПЧ даде указания на Русия за освобождаване на руския опозиционер Алексей Навални, който бе осъден в Москва на първа инстанция на 3.5 г. затвор за нарушаване на условната му присъда по делото "Ив Роше" от 2014. Малко по-късно правосъдният министър на страната Константин Чуйченко обяви, че настояванията на ЕСПЧ са "неразумни и незаконни" и представляват "очевидна и груба намеса" в дейността на руската съдебна система.

Източник: Сега

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук