И бившият министър на Борисов Николай Ненчев критикува управлението
"Към днешна дата очевидно няма достатъчно воля в партиите за категорично отстояване на пътя на България към ЕС и НАТО", каза пред БНР лидерът на БЗНС Николай Ненчев, бивш министър на отбраната във второто правителство на Борисов. Така той обясни защо формацията му не е намерила коалиционни партньори, с които да се яви на парламентарните […]

"Към днешна дата очевидно няма достатъчно воля в партиите за категорично отстояване на пътя на България към ЕС и НАТО", каза пред БНР лидерът на БЗНС Николай Ненчев, бивш министър на отбраната във второто правителство на Борисов. Така той обясни защо формацията му не е намерила коалиционни партньори, с които да се яви на парламентарните избори на 4 април.

Според него всички твърдят, че са проевропейски и пронатовски формации, но на действие се разминават:

"Отправихме призив към всички политически организации, които определят себе си за такива, да намерим път за единство, защото българското общество има нужда от това, но такова обединение не се случи".

Ненчев прогнозира политическа криза - трудно ще бъде съставено правителство, което ще наложи да се правят много компромиси:

"Това в голяма степен ще затрудни и ще блокира пътя на България към по-тясна интеграция в ЕС и НАТО".

По думите му и настоящото правителство на Бойко Борисов е направено след определени компромиси:

"Компромисите, които се направиха, ние ги оценяваме като грешка, са свързани с оценката и отношението спрямо Северна Македония, свързани със сферата на отбраната и ремонтите на изтребителната авиация, договори за стотици милиони, които не се изпълняват".

Грешките на ГЕРБ трябва да бъдат коригирани чрез Европейската народна партия, смята Николай Ненчев.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук