Здравният министър проф. Ангелов издаде заповед за мерките при гласуването на изборите на 4 април
Министерството на здравеопазването разпространи заповед на министър Костадин Ангелов с указания за провеждане на изборите за народни представители в страната на 4 април 2021 година в условията на обявена извънредна епидемична обстановка във връзка с COVID-19“. Същите са изпратени днес до всички институции, участващи в организирането на изборния процес. Гласоподавателите трябва да избягват да докосват […]

Министерството на здравеопазването разпространи заповед на министър Костадин Ангелов с указания за провеждане на изборите за народни представители в страната на 4 април 2021 година в условията на обявена извънредна епидемична обстановка във връзка с COVID-19“.

Същите са изпратени днес до всички институции, участващи в организирането на изборния процес.

Гласоподавателите трябва да избягват да докосват всякакви повърхности по време на вота.

За да бъде идентифициран, избирателят ще бъде инструктиран да свали маската си за кратко, но при разстояние поне метър и половина от членовете на секционната избирателна комисия, указват здравните власти.

Периодично трябва да се дезинфекцират всички контактни повърхности и критични точки в избирателната секция.

Критични точки са всички повърхности, свързани с поток на хора, както и често докосваните повърхности, като например маси, дръжки на врати и прозорци, парапети, ключове за осветление и много други, в зависимост от спецификата на конкретното място.

Пълният текст на заповедта може да прочетете ТУК

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук