Говорителят на гръцкото Външно: Скопие да спазва стриктно Преспанското споразумение!
Надяваме се и очакваме последователно зачитане на Преспанското споразумение като един от критериите за процеса на присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз (ЕС). Това заяви говорителят на гръцкото външно министерство Александрос Папайоану, цитиран от македонския вестник “Слободен печат“ и Агенция "Фокус". Помолен да коментира искането на ВМРО-ДПМНЕ да не включва прилагателното "северна" в личните […]

Надяваме се и очакваме последователно зачитане на Преспанското споразумение като един от критериите за процеса на присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз (ЕС). Това заяви говорителят на гръцкото външно министерство Александрос Папайоану, цитиран от македонския вестник “Слободен печат“ и Агенция "Фокус".

Помолен да коментира искането на ВМРО-ДПМНЕ да не включва прилагателното "северна" в личните карти, Папайоану каза, че не желае да коментира "какво казва опозицията в Северна Македония".

„Това, което искам да кажа, е това, което Дендиас каза, когато Османи беше тук. Разбира се, надяваме се и очакваме последователно спазване на разпоредбите на Преспанското споразумение. Не бих искал да коментирам това, което ВМРО-ДПМНЕ казва в този случай,“ каза говорителят на гръцкото външно министерство.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук