Страсбург: Навални трябва да бъде освободен незабавно
"На 16 февруари 2021 г. състав от седем съдии на Европейския съд по правата на човека реши, в интерес на страните и надлежния процес на производството, да даде указания на Русия в съответствие с правило 39 от Правилника на Съда да освободи жалбоподателя". Жалбоподателят е Алексей Навални, който бе задържан на 21 януари при завръщането […]

"На 16 февруари 2021 г. състав от седем съдии на Европейския съд по правата на човека реши, в интерес на страните и надлежния процес на производството, да даде указания на Русия в съответствие с правило 39 от Правилника на Съда да освободи жалбоподателя". Жалбоподателят е Алексей Навални, който бе задържан на 21 януари при завръщането си от Германия в Русия.

Той бе осъден на първа инстанция на 3 години и половина затвор за нарушаване на условната си присъда по делото "Ив Роше" от 2014.

Именно по това дело Страсбург се произнася през 2016 г., че процесът е фабрикуван и осъжда Русия да плати обезщетение на Алексей Навални. Обезщетението е платено, но Русия продължава да не признава присъдата на Страсбург в частта, че процесът е фабрикуван.

Наскоро президентът Путин спусна задача до 1 юни Русия да Върховният съд и Министерството на правосъдието да проучат възможността страната да си създаде собствен съд по правата на човека.

Източник: Dnews

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук