Столтенберг: Новата концепция на НАТО ще бъде насочена към сдържане на Русия и Китай
НАТО трябва да се превърне в платформа за политически диалог на всички „държави с еднакво мислене със страните от Алианса“, за да се противопоставят на Русия и Китай. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция след първия ден от заседанието на Северноатлантическия съвет на ниво министри на отбраната в онлайн формат, предават […]

НАТО трябва да се превърне в платформа за политически диалог на всички „държави с еднакво мислене със страните от Алианса“, за да се противопоставят на Русия и Китай. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция след първия ден от заседанието на Северноатлантическия съвет на ниво министри на отбраната в онлайн формат, предават TACC и Агенция "Фокус".

"Трябва да използваме НАТО по-скоро като платформа за консултации и координация. Трябва да разширим политическия и практическия диалог с всички съмишленици по света, за да се изправим срещу онези, които не споделят нашите ценности - страни като Русия и Китай", каза генералният секретар на Алианса.

Столтенберг подчерта, че новата стратегическа концепция на НАТО трябва да бъде приета на срещата на върха на Алианса през 2021 г., като тя ще се съсредоточи върху сдържането на Китай и Русия.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук