Путин: Поведението на чуждите технологични гиганти е сериозно предизвикателство за Русия
Поведението на големите чуждестранни интернет компании и платформи за социални медии, които ограничават достъпа на своите потребители, са заплаха и то не само за Русия. Това заяви в сряда президентът Владимир Путин по време на среща с лидерите на руските политически партии, представени в долната камара на парламента на страната. Видеоконференцията бе посветена на предстоящите […]

Поведението на големите чуждестранни интернет компании и платформи за социални медии, които ограничават достъпа на своите потребители, са заплаха и то не само за Русия. Това заяви в сряда президентът Владимир Путин по време на среща с лидерите на руските политически партии, представени в долната камара на парламента на страната. Видеоконференцията бе посветена на предстоящите в страната парламентарни избори, предаде ТАСС.

"Тяхното поведение е сериозно предизвикателство не само за нас, виждате какво стана в САЩ, отбеляза Путин, явно намеквайки за блокираните профили на президента Доналд Тръмп в социалните мрежи.

Председателят на Държавната Дума Вячеслав Володин отбеляза сериозната заплаха за изборите - поведението на крупните технологични компании и социалните мрежи, които "практически пренебрегват законодателството на всички държави".

"В света като цяло очевидно върви идеологически водораздел. И когато такива компании в своята страна се държат по този начин, какво да очакваме ние? Разбира се, трябва да сме готови за това предизвикателство", отбеляза Путин.

Той обърна внимание и на случващото се в Украйна: "Затвориха три водещи тв канала. Всички мълчат, а някои дори окуражаващо ги потупват по рамото".

"Или вижте Латвия - решиха и закриха 16 наши медии. И тишина. Къде са оценките на нашите западни борци за правда по този повод?", попита риторично Путин.

Русия няма да допусне външна намеса в предстоящите парламентарни избори през 2021 г. и посегателства срещу суверенитета си, категоричен бе президентът.

"Ние сме длъжни да защитим избора на народа от всякакви опити за външна намеса. Не можем и няма да допуснем никакви удари по суверенитета на Русия, по правото на нашия народ да бъде господар на своята земя", отбеляза Путин.

Той отбеляза, че парламентарните фракции демонстрират единство по тези въпроси и заяви, че разчита, че и занапред ще заемат твърда позиция в защита на държавата.

Според него атаките срещу "Северен поток 2" не са нищо друго, освен опит да бъде заставена Русия да плати сметката за геополитическия проект на Запада в Украйна.

"Защо всичко се върти около "Северен поток 2"? Искат да заставят Русия да плати за техния геополитически проект в Украйна. На практика всичко е толкова примитивно и ние отдавна разбираме това. Такъв е светът, в който живеем", отбеляза руският лидер.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук