Проф. Момеков: Няма алтернатива на ваксините
Председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков не очаква масовата ваксинация да стартира бързо заради скептицизма на българите относно ваксините срещу коронавируса. Той обаче се надява, че с течение на времето хората ще почнат да се успокояват, че ползите са по-големи от заболяването с коронавируса."Нагласите са доста смесени. Няма алтернатива на ваксинацията […]

Председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков не очаква масовата ваксинация да стартира бързо заради скептицизма на българите относно ваксините срещу коронавируса. Той обаче се надява, че с течение на времето хората ще почнат да се успокояват, че ползите са по-големи от заболяването с коронавируса.


"Нагласите са доста смесени. Няма алтернатива на ваксинацията като мощ да се спре разпространението (на коронавируса, бел. ред.)", категоричен бе специалистът.

"Ваксините имат способността да повлияват общественото здраве. Имаме огромен опит от клинични данни", добави още той.

Специалистът се пошегува с разпространеното мнение, че с ваксината ще ни чипират. Той се възмути как хората могат да приемат животински добавки, за да имат мускули, но отричат ваксината.

По думите на проф. Момеков няма как да се приложат перфектни мерки срещу разпространението на коронавируса. Той посочи, че Словакия и Португалия са се справяли отлично преди няколко месеца с управлението на кризата. Днес обаче тези две държави са на челните места по смъртни случаи.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук