Проф. Ангелов: В спешен порядък правим план за ваксинация на участниците в Олимпиадата в Токио
Изключително ползотворна среща с министъра на младежта и спорта Красен Кралев и представители на Българския олимпийски комитет. Решихме, в спешен порядък, да създадем план за ваксинация на спортистите, които ще прославят България на Олимпиадата в Токио. Това написа министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“. „Състезателите и техните […]

Изключително ползотворна среща с министъра на младежта и спорта Красен Кралев и представители на Българския олимпийски комитет. Решихме, в спешен порядък, да създадем план за ваксинация на спортистите, които ще прославят България на Олимпиадата в Токио. Това написа министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Състезателите и техните треньори трябва и ще бъдат защитени от заплахата COVID-19.


Веднъж вече провеждането на Олимпийските игри беше отложено - нещо, което не се е случвало дори по време на война. Сегашната криза обаче е по-особена. С общи усилия ще я преодолеем.

Спортът, образованието и здравето са главните приоритети, които стоят пред нас! Ваксината ще бъде щитът на нашите спортисти. Стискам палци на всички атлети! Нека ни накарат да плачем от щастие, докато слушаме българския химн да звучи в Токио!“, допълва той.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук