Петър Москов пита министър Вълчев колко струват учениците, които напускат неграмотни училище
Колко струват на данъкоплатците учениците, които напускат неграмотни българското училище? С този въпрос се обръща лидерът на КОД Петър Москов към образователния министър Красимир Вълчев. Москов е изпратил 4 въпроса до министъра. Той се интересува каква е средната издръжка на български ученик от постъпването му в 1-ви клас (на 7 годишна възраст) до навършването на […]

Колко струват на данъкоплатците учениците, които напускат неграмотни българското училище? С този въпрос се обръща лидерът на КОД Петър Москов към образователния министър Красимир Вълчев.

Москов е изпратил 4 въпроса до министъра. Той се интересува каква е средната издръжка на български ученик от постъпването му в 1-ви клас (на 7 годишна възраст) до навършването на 16 годишна възраст? Каква е средната сума за едно дете в България, която семейството му получава под формата на „детски надбавки“, защото то посещава редовно учебните занимания до навършване на 16 г., пита още бившият здравен министър.

Москов се интересува и какво е количеството на учениците в България, които не се възползват ефективно от правото на образование, гарантирано им от конституцията и напускат училищната институция без завършено образование? Колко е изхарчила България в последните 10 г. за финансиране на програми за връщане на ученици под 16 г. в училище и каква е успеваемостта на тези програми, пита още Москов.

Писмото на Москов до Вълчев може да видите тук: Писмо на председателя на КОД до министър Вълчев

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук