Летифов: Време е диалогът в интерес на държавността, да бъде възстановен
“За нашата програма за ускорено и догонващо икономическо развитие и за нашите приоритети – чиста вода, чиста храна, чиста енергия, включване на свободните активни граждани във вземането на управленски решения и контрола по тяхното изпълнение, говорим вече четвърта година”.Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия зам.-председателят на ДПС и зам.-председател на ПГ […]

“За нашата програма за ускорено и догонващо икономическо развитие и за нашите приоритети – чиста вода, чиста храна, чиста енергия, включване на свободните активни граждани във вземането на управленски решения и контрола по тяхното изпълнение, говорим вече четвърта година”.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия зам.-председателят на ДПС и зам.-председател на ПГ на ДПС Халил Летифов.


По думите му за политическата формация това е разковничето за това, което ще се случи от тук насетне. „От изборите и от поведението след изборите ще зависи колко бързо ще се възстановява страната ни или дали ще продължава да затъва. За нас сценариите са свързани около ясните приоритети и какви сценарии ще се следват от следващите управляващи и в какви срокове”, категоричен е той.

Летифов заяви, че в момента се правят планове въз основа на социологията, което е част от политическия пейзаж. Друга обаче ще е картината, когато излязат да гласуват българските граждани и те определят кой с кого може да се коалира чисто математически.

„Време е диалогът в интерес на общото, на държавността, да бъде възстановен”, категоричен е той.

"Трябва да има ясни приоритети на следващите управляващи, да са се гарантира развитието на България. Ще седнем на масата с всички системни партии и несистемните, които имат ясни приоритети. С партии, които насаждат ксенофобия няма да преговаряме", заяви още заместник-председателят на ДПС Халил Летифов

"Нека видим резултатите от вота на хората. Още в предния парламент бяхме готови да подкрепим правителство на малцинството на ГЕРБ, без патриотите. Властта не е самоцел на ДПС, но е задължителна ясна програма за действие", изтъква той.

Ние в поведение "анти" не участваме. Има унищожително разрушаване на диалога и между партиите, и между институциите, допълни той.

Приоритетите на ДПС са ясни от 30 години. Ориентацията е ясна. Още при наличието на Варшавски договор г-н Доган заяви пътя на България през НАТО и ЕС. Сега да ни питат като "Отровното трио" какво ще правим. Качването на гърба на г-н Доган на Росенец от един политически субект и го хвана социологията. Това е едно политическо ОПГ. Това бе началото на кампанията. Борбата за властта след изборите ще бъде безмилостно жестока, прогнозира той.

Делян Пеевски има много номинации. Ако присъства или отсъства ще е знак, че това е решението на ръководството на ДПС, посочи Летифов.

Кой вярва на лъжите на Цветанов, попита той. И изтъкна: "Просто поредният участник, който с риторика анти-ДПС иска да успее."

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук