Каракачанов ще участва в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО
Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната на Република България Красимир Каракачанов ще вземе участие в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО. Тя ще се проведе в периода 17-18 февруари 2021 г. чрез видеоконферентна връзка, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.На форума ще бъдат разгледани редица ключови […]

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната на Република България Красимир Каракачанов ще вземе участие в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО. Тя ще се проведе в периода 17-18 февруари 2021 г. чрез видеоконферентна връзка, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.


На форума ще бъдат разгледани редица ключови въпроси от дневния ред на Алианса, в светлината на подготовката на предстоящата Среща на върха през 2021 г.


Министрите на отбраната ще обсъдят актуални въпроси от инициативата „НАТО-2030“, напредъка по справедливото споделяне на тежестите и отговорностите в Алианса и засилването на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО.


В рамките на срещата ще бъдат разгледани и въпроси, засягащи трансатлантическата сигурност, перспективите пред операциите и мисиите на Алианса, с акцент върху Афганистан и Ирак, както и сътрудничеството между НАТО и ЕС.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук