Георг Георгиев: МВнР организира по най-добрия начин изборите в чужбина
66 са държавите, които към момента са дали позволение за организация на избори на тяхна територия. Това съобщи зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, след като коалицията ГЕРБ/СДС внесе документи в Централната избирателна комисия за участие в предстоящите парламентарни избори на 4 април, предаде репортер на БГНЕС.Георгиев увери, че МВнР работи за това максимален брой […]

66 са държавите, които към момента са дали позволение за организация на избори на тяхна територия. Това съобщи зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, след като коалицията ГЕРБ/СДС внесе документи в Централната избирателна комисия за участие в предстоящите парламентарни избори на 4 април, предаде репортер на БГНЕС.

Георгиев увери, че МВнР работи за това максимален брой сънародници да имат достъп до изборния процес. „Посланието, което ние излъчваме пред света, е именно свършената работа, с която можем да се похвалим“, коментира той и добави, че времето, в което президентството е насрочило изборите, не им помага.

„Тогава е католическият Великден. Има държави, които в момента са в много тежък локдаун, който не позволява излизане от вкъщи. Именно и в тази посока действаме, за да може вотът да бъде основателна причина, поради която хората да могат безпрепятствено да стигнат до изборните секции. Изборният процес се организира по най-добрия начин бюлетините да бъдат разпратени, администрацията в секциите да бъде осигурена“, обясни той.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук