Втори ден над 250 000 семейства са без ток в Гърция заради студа и снега
Отвориха за движение магистралата Атина - Ламия, която беше затворена два дни, поради заледяване и натрупан сняг. Авария остави без ток райони на област Атика, а жертвите на лошото време в Гърция са три, предава БНР. От тази сутрин властите отвориха за движение магистралата Атина - Ламия с предупреждение към водачите да шофират с повишено […]

Отвориха за движение магистралата Атина - Ламия, която беше затворена два дни, поради заледяване и натрупан сняг. Авария остави без ток райони на област Атика, а жертвите на лошото време в Гърция са три, предава БНР.

От тази сутрин властите отвориха за движение магистралата Атина - Ламия с предупреждение към водачите да шофират с повишено внимание поради заледяване на пътя в цялата област Атика. Движат се само част от градските автобуси в гръцката столица.

Втори ден не е възстановено електрозахранването в няколко района на област Атика. Повече от 250 хиляди семейства са без ток.

Части на армията от тази сутрин участват в обработването на пътища и в помощ на екипите по възстановяване на електричеството.

Трите пристанища Пирея, Рафина и Лаврио са с прекъснат трафик на всички видове плавателни съдове.

В Северна Гърция всички пътища са отворени за движение на тежкотоварни автомобили. По високите места се изискват вериги за автомобилите.

Островите в Егейско море също са засегнати от ниските температури с прекъсване на електрозахранването и заледени пътища.

Според прогнозите днес се очаква леко покачване на температурите.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук