Британският външен министър: Искаме доказателства, че принцеса Латифа от ОАЕ е още жива
Британският външен министър Доминик Рааб заяви, че случаят с дубайската принцеса Латифа е „тревожен“, а разпространените видеокадри „много обезпокоителни“, допълвайки, че хората искат да знаят, че тя е „жива и здрава“.  Принцеса Латифа обвини баща си милиардера Мохамед бин Рашид ал Мактум, че я държи като заложник в тайно разпространени записи, излъчени по британски медии, […]

Британският външен министър Доминик Рааб заяви, че случаят с дубайската принцеса Латифа е „тревожен“, а разпространените видеокадри „много обезпокоителни“, допълвайки, че хората искат да знаят, че тя е „жива и здрава“. 

Принцеса Латифа обвини баща си милиардера Мохамед бин Рашид ал Мактум, че я държи като заложник в тайно разпространени записи, излъчени по британски медии, след опита ѝ да избяга от Обединените арабски емирства. 

Историята на принцеса Латифа обиколи бързо света. 35-годишната принцеса твърди, че е била бита, дрогирана и държана затворена, след като е била заловена при опита ѝ да избяга от Дубай през февруари 2018 година. Във видеозаписи, направени на телефон, с който се е сдобила тайно, Латифа информира света за случилото се и иска паспортът ѝ да бъде върнат, за да може да напусне Обединените арабски емирства. 

Тази сутрин британският външен министър коментира нейния случай, като изтъкна, че светът иска за научи дали тя е „жива и здрава“. Той допълни, че нейният случай е „доста труден“ и са необходими правилните действия, докато ООН разследва въпроса. 

„Ние винаги повдигаме въпросите с човешките права с нашите партньори, включително с Обединените арабски емирства. Сега върховният комисар на ООН за човешките права поема нещата в свои ръце и ние ще следим отблизо развитията“, изтъкна Рааб. 

От ООН потвърдиха, че ще повдигнат въпроса със задържането на принцеса Латифа пред властите на Обединените арабски емирства, чийто вицепрезидент всъщност е Мохамед бин Рашид ал Мактум. Очаква се работната група на ООН за произволно задържане да започне разследване веднага щом видеозаписите бъдат анализирани. 

Източник: БНР

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук