Франция одобри закон за борба с екстремизма и „ислямския сепаратизъм“
Долната камара на френския парламент одобри закон за борба с екстремизма и "ислямския сепаратизъм" с 347 гласа "за", 151 "против" и 65-има въздържали се, предава БНР. Някои от мерките предвиждат обучението вкъщи да бъде строго ограничено, за да се предотврати рискът на децата „да бъдат втълпявани идеи“ в нерегистрирани училища, които се отклоняват от изучаваните […]

Долната камара на френския парламент одобри закон за борба с екстремизма и "ислямския сепаратизъм" с 347 гласа "за", 151 "против" и 65-има въздържали се, предава БНР.

Някои от мерките предвиждат обучението вкъщи да бъде строго ограничено, за да се предотврати рискът на децата „да бъдат втълпявани идеи“ в нерегистрирани училища, които се отклоняват от изучаваните предмети на национално ниво.

Местните представители на централното правителство ще получат правомощия да анулират решения на кметове за ограничаване на кафенета или плувни басейни в училищата само за жени или мъже.

Чуждестранни имами вече няма да могат да обучават духовници във Франция и ще има по-строг контрол върху финансирането на джамии.

Франция е страната с най-голямото мюсюлманско малцинство в Европа - около 5 милиона души, или 7-8 процента от общото население.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук