Таско Ерменков: Единствено БСП може да смени модела и да поведе България по нормален път на развитие
Работата, която сме започнали като партия в 44-тото Народно събрание и 4 години, в които доказваме, че сме реалната опозиция и сме алтернативата на управлението на ГЕРБ - трябва да я реализираме, за да може България да си поеме въздух и да стане една нормална държава. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за […]

Работата, която сме започнали като партия в 44-тото Народно събрание и 4 години, в които доказваме, че сме реалната опозиция и сме алтернативата на управлението на ГЕРБ - трябва да я реализираме, за да може България да си поеме въздух и да стане една нормална държава. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Таско Ерменков пред Евроком, съобщиха от пресцентъра на партията.

Депутатът от от левицата изтъкна, че БСП върви по правилния път: „БСП се грижи за обикновения човек и неговите интереси. Хората трябва да имат нормално здравеопазване, образование, социална политика, нормални цени на енергията”.

По думите му БСП е единствената партия, която може да смени настоящия модел на управление и да поведе България към едно нормално развитие.

„Без БСП не може да се разгради сегашният модел. Който реално иска да разгради модела, трябва да гласува за нас”, категоричен е Ерменков.

„Никога не сме водили борба на личностна основа. За нас винаги идеите са били на първо място – не просто идеи, а реални политики, основани на нашите идеи, които да помогнат на нормалния човек да живее по-спокойно, да го направят един достоен европеец”, отбеляза още той.

По думите му левицата ще продължи да поставя последователно темите и предложенията, за които се е борила през последните 4 години. Депутатът даде пример за настояването на БСП за смяна на здравния модел - болниците да не са търговски дружества, здравето да не е стока, а грижа, а показателите на болниците да не бъдат какви са финансовите им загуби, а колко човека са излекувани. Друга тема, която депутатът коментира, е образованието – от БСП предлагат един учебник по един предмет.

Таско Ерменков обърна внимание, че предложенията на левицата през последните 4 години не са предизборни, а ще се случат, ако социалистите бъдат избрани.

„БСП трябва да бъде първа политическа сила. Смятаме, че в България е назрял моментът, в който управлението трябва да бъде поето от онези, които се грижат за интересите на българите и ги поставят над всичко останало”, смята социалистът. Той добави, че левицата следва политиката си и се опитва да убеждава хората в нейната правилност.

„Предстоящият избор е цивилизационен - дали искаме да продължаваме да живеем в срутищата на ГЕРБ, или България да започне да се развива по европейски. Имаме всички предпоставки това да стане”, категоричен бе Ерменков.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук