САЩ преговарят с Германия за бъдещето на „Северен поток-2“, включително и възможността за санкции
Администрацията на американския президент Джо Байдън e започнала разговори с германските власти за бъдещето на проекта за газопровод "Северен поток-2", включително и възможността за налагане на американски санкции, твърди източник на вестник "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БНР. Според източника - представител на Германия, в консултациите се обсъжда по-конкретно "заплахата от санкции срещу компании, участващи в […]

Администрацията на американския президент Джо Байдън e започнала разговори с германските власти за бъдещето на проекта за газопровод "Северен поток-2", включително и възможността за налагане на американски санкции, твърди източник на вестник "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БНР.

Според източника - представител на Германия, в консултациите се обсъжда по-конкретно "заплахата от санкции срещу компании, участващи в изграждането на Северен поток-2".

В същото време в публикацията се посочва, че администрацията на Байдън очаква подобряване на отношенията с Берлин, които ескалираха при управлението на републиканеца Доналд Тръмп.

Междувременно, от Белия дом излязоха с изявление, в което се казва, че позицията на Байдън относно "Северен поток 2" остава непроменена и той счита проекта за "лоша сделка" за Европа.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук