Правителството на Нидерландия ще обжалва съдебното решение за премахване на полицейския час
Нидерландски съд поиска правителството да отмени вечерния час, който наложи на 23-ти януари. За да ограничат разпространението на коронавирус, нидерландските власти забраниха на гражданите да излизат извън домовете си между 9 часа вечерта и 4:30 часа сутринта.Според съда тази мярка нарушава правата на хората, а и не е необходима, тъй като преди влизането ѝ в […]

Нидерландски съд поиска правителството да отмени вечерния час, който наложи на 23-ти януари. За да ограничат разпространението на коронавирус, нидерландските власти забраниха на гражданите да излизат извън домовете си между 9 часа вечерта и 4:30 часа сутринта.

Според съда тази мярка нарушава правата на хората, а и не е необходима, тъй като преди влизането ѝ в сила, броят новозаразени нидерландци е намалявал. Въвeждането на тази мярка доведе и до протести и безредици в някои нидерландски градове. 

Нидерландският премиер Марк Рюте прикани сънародниците си да продължат да спазват въведения през януари заради коронавируса полицейски час въпреки съдебното решение, че мярката не е законово обоснована, предаде Ройтерс.

На излъчвана по телевизията пресконференция, свикана след като съдът в Хага нареди да се отмени полицейския час, Рюте заяви, че правителството му ще обжалва съдебното решение. Той заяви, че тази ограничителна мярка е необходима и помага за намаляване на броя на новозаразените с коронавируса.

Рюте съобщи, че правителството работи по нов закон, който да осигури правно основание за полицейския час.

Полицейският час от 21 ч. до 04.30 ч. разрешава излизане от къщи само при належаща нужда. Миналата седмица срокът му беше удължен поне до 3 март.

Източник: Dnews

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук