Караянчева в Кърджали: Нека президентът излезе и да каже защо иска да промени датата на изборите
Нека президентът излезе и да каже защо иска да промени датата на изборите. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева пред журналисти в Кърджали, предаде Агенция „Фокус“. „Народното събрание е на разположение. Мандатът е до 26 март. Имаме готовност дори и да сме в предизборна кампания между 26 февруари и 26 март, ако датата на […]

Нека президентът излезе и да каже защо иска да промени датата на изборите. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева пред журналисти в Кърджали, предаде Агенция „Фокус“.

„Народното събрание е на разположение. Мандатът е до 26 март. Имаме готовност дори и да сме в предизборна кампания между 26 февруари и 26 март, ако датата на изборите е 28 март, по Конституция да свикваме извънредно заседание на Народното събрание. Законопроектите могат да минават в рамките на една седмица с намалено време между първо и второ четене. Имаме готовност и ще отговорим на динамичната ситуация“, заяви тя.

„Подходящата дата за изборите е тази, която посочи президента. Той има единствен правото да посочи датата. За нас от ГЕРБ няма значение коя е датата. Ние сме готови за избори, когато каже президента. Нека президентът излезе и да каже защо иска да промени датата на изборите, след като предварително беше обявил тази дата и на кого не отърва тази дата? Нека той да каже, не мога да кажа аз“, посочи Караянчева.

„Нека медицинските власти да се произнесат. Има много неща, които трябва да се уточнят и нека да изчакаме какво ще каже Щабът и Министерстото на здравеопазването“, допълни тя.

Изключително закъснели са консултациите на президента за изборите. „Те трябваше да бъдат много по-рано с политическите сили и силите, които не са в парламента, с неправителствени организации, със здравните власти и изпълнителната власт“, посочи Караянчева.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук