82-годишна хърватка почина, след като бе ваксинирана срещу коронавирус
Общо 1071 новозаразени с коронавирус са регистрирани в Хърватия през последното денонощие, а живота си са загубили 53 души, съобщи "Макфакс", цитирана от БНР. Починала е и възрастна жена, която е била ваксинирана срещу Covid-19.Хоспитализираните пациенти наброяват 2390, а 200 пациенти са на апаратно дишане, показват още оповестените данни. Министърът на здравеопазването Вили Берош заяви […]

Общо 1071 новозаразени с коронавирус са регистрирани в Хърватия през последното денонощие, а живота си са загубили 53 души, съобщи "Макфакс", цитирана от БНР. Починала е и възрастна жена, която е била ваксинирана срещу Covid-19.


Хоспитализираните пациенти наброяват 2390, а 200 пациенти са на апаратно дишане, показват още оповестените данни.

Министърът на здравеопазването Вили Берош заяви на пресконференция, че починалата жена е 82-годишна обитателка на дом за възрастни хора в Чаковец, в северната част на Хърватия.

"Тя бе ваксинирана, а след това почина на следващия ден. Тялото на жената е изпратено за аутопсия", каза Берош.

По думите на министъра след ваксинирането жената е била наблюдавана и е била в добро състояние. Към 17 часа на следващия ден след ваксинирането състоянието на жената се влошило, повикана била бърза помощ, но жената починала в дома, заяви Берош и добави, че причината за смъртта е сърдечна слабост.

Жената е дала негативен тест за коронавирус.

"Страдаше от астма и трудности при преглъщане, поради което имаше сонда, имаше ангина пекторис, лежеше и не можеше сама да ходи", поясни Берош.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук