Проф. Чорбанов: Ваксинирането на 10 000 души на ден срещу COVID е провокация към здравната система
Да се ваксинират 10 000 души на ден срещу COVID-19 е провокация към здравната система. Това каза проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН, по време на консултации при президента за предприемането на необходимите мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен процес, предаде Агенция „Фокус“. По думите му […]

Да се ваксинират 10 000 души на ден срещу COVID-19 е провокация към здравната система. Това каза проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН, по време на консултации при президента за предприемането на необходимите мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен процес, предаде Агенция „Фокус“.

По думите му коронавирусът ще изчезне тогава, когато или се срещне с всички като популация или когато ваксина спре неговото разпространение.


„За да покрием населението, което искаме да покрием, ние трябва да покрием поне едни 4 милиона от тези 6, които сме като население, за да смятаме, че сме ваксинирали цялата част, каквато е програмата.

При 10 000 души на ден, това автоматично прави 400 дни, в които трябва да ваксинираме всеки ден, събота, неделя, Великден и всички празници. На третата седмица трябва да започнем реимунизациите, което автоматично прави по 20 000 души на ден.

От третата седмица всеки ден трябва да имунизираме 20 000 души с една и съща ваксина“, обясни проф. Чорбанов.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук