Кръвна плазма на черно: Цената може да достигне хиляди (ВИДЕО)
На фона на растящите страхове у хората - екип на NOVA тръгна по следите на схема за продажба на кръвна плазма на черно! Пандемията промени незаконния пазар и търговците на кръв вече продават и плазма. Цената й достига до 5000 лева. Търсенето определя предлагането. Тази стара максима се оказа валидна и за търговците на кръв. […]

На фона на растящите страхове у хората - екип на NOVA тръгна по следите на схема за продажба на кръвна плазма на черно! Пандемията промени незаконния пазар и търговците на кръв вече продават и плазма. Цената й достига до 5000 лева.
Търсенето определя предлагането. Тази стара максима се оказа валидна и за търговците на кръв.

Екипът се среща с търговците в двора на една от големите столични болници. Заговарят ги сами. Искат им кръвна плазма, а те обясняват, че имат двама познати, минали през заразата, които могат да дарят.

Казват, че ще струва не по-малко от 4-5 хиляди лева, но ще получат най-добрия продукт.

Разбират се, че ще направят сделката на следващия ден. Те ще дарят, екипът ще плати. Разменят и телефони, а само няколко часа по-късно търговците звънят. Първо казват, че потенциалните дарители са заминали за чужбина и не могат да помогнат. Час по-късно вече са намерили друг.

Уговорката е да се чуят на следващия ден сутринта, когато при екипа ще е и мнимият син на измислената от нас жена, нуждаеща се от плазма.

Уверяват ги, че въпросният дарител е изкарал COVID-19 преди два месеца. Обещават в деня на срещата да донесат и документ от положителния му PCR тест.

Темата продължава и утре, с позиция на здравното министерство - наистина ли е толкова лесно ли се търгува с плазма, колкото твърдят хората, които я продават и може ли този тип търговия да се окажe опасeн за здравето на пациентите.

Повече по темата гледайте във видеото

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук