Д-р Борис Таблов: Положението в Германия е критично, мерките в България дават резултат
„Положението с коронавируса в Германия е критично. Почти сигурно е, че локдаунът ще бъде удължен. 75% от болниците са или на ръба, или са обявили, че нямат повече интензивни легла. Болните в интензивните отделения са около 6000... Има много спорове защо са се забавили имунизациите“. Това обобщи пред БНР д-р Борис Таблов, анестезиолог реаниматор, който […]

„Положението с коронавируса в Германия е критично. Почти сигурно е, че локдаунът ще бъде удължен. 75% от болниците са или на ръба, или са обявили, че нямат повече интензивни легла. Болните в интензивните отделения са около 6000... Има много спорове защо са се забавили имунизациите“. Това обобщи пред БНР д-р Борис Таблов, анестезиолог реаниматор, който работи в Германия.

По думите му форма на биологична лотария е кой как ще изкара вируса.

„Има фактори, които повишават риска... Най-разумният начин да се борим с това заболяване е да държим броя на болните толкова нисък, колкото е възможно“.

В предаването „Нещо повече“ д-р Таблов допълни:

„Мерките в България дават резултат. Числата вървят надолу. Основният проблем е прекаленото политическо заиграване с темата. В Европа се затягат мерките, България отваря детски градини и училища. Отстрани погледнато, вървим по ръба на бръснача... Обществата толкова се измориха от темата, че политиците дискутират открито всяко свое решение с очакване защо го правят“.

Той изрази оптимистична прогноза за облекчаване на ситуацията през пролетта и „най-късно през есента да можем да гледаме на нещата по-друг начин“.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук