Борисов: Правителството е готово за избори на 28 март, Радев се чуди как да ти отмени
Правителството е готово за избори на 28 март, за тази дата се готвим и подготвяме медицинския протокол навсякъде. Президентът сега се чуди как на база на медицински специалисти да отмени изборите, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно.Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение […]

Правителството е готово за избори на 28 март, за тази дата се готвим и подготвяме медицинския протокол навсякъде. Президентът сега се чуди как на база на медицински специалисти да отмени изборите, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново, става ясно от видеоклип, публикуван на страницата на министър-председателя в социалната мрежа Фейсбук.

С него са министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на финансите Кирил Ананиев и кметът на Велико Търново Даниел Панов.

„Учудвам се, че днес президентът е говорил на тази тема. На 28 март имаме обявена дата за избори. За тази дата се готвим и подготвяме медицинския протокол навсякъде. Ако можеше някой да даде прогноза какво ще се случи до 28 март, той щеше да е шеф на СЗО, макар че и те не знаят. Виждаме, че съседите и в Европа са в пълен локдаун. Към днешна дата пуснахме учениците до IV клас и следващия четвъртък, ако данните са добри, ще помислим за темата за до XII клас. Това е, което правим. Никой не може да даде точна прогноза. Надяваме се с повече оптимизъм март месец да е по-спокойно положението“, заяви Борисов.

„В Китай започнаха да ваксинират срещу новия коронавирус, а в нашите съседи вече се появи новият щам на вируса. Това е голям проблем“, посочи той.

„28 март са изборите, няма защо да се търсят оправдания. Ако някой на президента му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на база на медицински специалисти да отмени изборите. Ако е искал да ги отменя, това е в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно, защото такъв човек в света няма. Икономическата прогноза е октомври месец светът да започне да се възстановява“, допълни премиерът.

29 училища имаме в общината, като 20 са изцяло ремонтирани по програмата за енергийна ефективност, а две предстоят, каза кметът на Велико Търново Даниел Панов по време на среща с премиера Бойко Борисов в СУ „Емилиян Станев“.

„Август месец приключихме основен ремонт за енергийна ефективност на СУ „Емилиян Станев“ по националния екофонд. Сменени са дограмата, направена е и изолация“, посочи кметът.

„29 училища имаме в община Велико Търново, като 20 са изцяло ремонтирани по програмата за енергийна ефективност, две предстоят тази година и 7 са частично ремонтирани“, допълни той.

„Предпроектното проучване за северния пътен възел в източната част на града приключи. Оттам ще се идва от АМ „Хемус“. Предпроектното проучване е готово и на 12 януари трябва да се гледа от АПИ“, заяви кметът.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук