25 000 дози от ваксината на Pfizer пристигнаха на летище „София“ (Видео)
Пристигна втората пратка от ваксината на Pfizer срещу коронавирус на летището в София. С 25 000 дози трябва да започне ваксинирането на учителите и на други уязвими групи по плана за имунизиране на населението. Самолетът е кацнал в 7:30 часа на летището у нас. Ваксините ще бъдат транспортирани със сух лед, а логостиката ще е […]

Пристигна втората пратка от ваксината на Pfizer срещу коронавирус на летището в София. С 25 000 дози трябва да започне ваксинирането на учителите и на други уязвими групи по плана за имунизиране на населението.

Самолетът е кацнал в 7:30 часа на летището у нас. Ваксините ще бъдат транспортирани със сух лед, а логостиката ще е същата като първия път.

Дозите ще бъдат разпределени между шестте регионални здравни инспекции в страната. През месец май се очаква да стартира и масовата ваксинация на населението.

След приемането на ваксините, между 8:30 ч. и 9:00 ч. министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов ще дадат брифинг за медиите.

Припомняме, че на 27 декември 2020 година стартира ваксинацията у нас срещу COVID-19.Първият ваксиниран българин бе министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Източник Новини.бг

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук