Скандал! Тръмп притискал щатски секретар да му „намери“ гласове, за да преобърне изборния резултат
Доналд Тръмп се оказа в центъра на скандал за осигуряване на изборни гласове в негова полза. Запис на телефонен разговор между Тръмп и щатския секретар на Джорджия беше разпространен от вестник "Вашингтон пост", съобщи бТВ. В него Тръмп притиска секретаря да му "намери" достатъчно гласове, за да преобърне изборния резултат". По време на едночасовия разговор […]

Доналд Тръмп се оказа в центъра на скандал за осигуряване на изборни гласове в негова полза. Запис на телефонен разговор между Тръмп и щатския секретар на Джорджия беше разпространен от вестник "Вашингтон пост", съобщи бТВ.

В него Тръмп притиска секретаря да му "намери" достатъчно гласове, за да преобърне изборния резултат".

По време на едночасовия разговор с щатския секретар на Джорджия, Тръмп е заплашил партийния си колега, че поема "голям риск" и че може да е виновен за престъпление, ако не действа срещу "изборната измама".

Тръмп загуби за малко Джорджия на изборите на 3 ноември. Демократът Джо Байдън победи с около 12 хиляди гласа. Резултатите там бяха броени два пъти, а въпреки твърденията на Тръмп няма доказателства за изборна измама.

„Просто искам да намеря 11 780 гласа, защото спечелихме щата. И честно казано, това трябва да стане много бързо“, казва в записа Тръмп.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук