Руските власти ще издават международни имунизационни COVID-19 сертификати
Руските власти ще издават международни имунизационни сертификати на гражданите, които са се ваксинирали срещу COVID-19. Това става ясно от публикуван на сайта на Кремъл списък с поръчения на президента Владимир Путин към правителството. До 20 януари правителството трябва да представи на президента предложенията си това как ще става издаването на имунизационните сертификати. Те ще са […]

Руските власти ще издават международни имунизационни сертификати на гражданите, които са се ваксинирали срещу COVID-19. Това става ясно от публикуван на сайта на Кремъл списък с поръчения на президента Владимир Путин към правителството.

До 20 януари правителството трябва да представи на президента предложенията си това как ще става издаването на имунизационните сертификати.

Те ще са необходими на руските граждани при влизане в Русия, напускане на страната и преминаване на границите на други държави.

За първи път въпросът за сертификатите беше повдигнат от журналисти по време на традиционната годишна пресконференция на президента Путин на 17 декември. Тогава държавният глава каза, че предложението изисква допълнително обсъждане.

Масовата ваксинация в Русия срещу COVID-19 с препарата „Спутник V“ започна в началото на декември.

Създателите на ваксината от Националния център по епидемиология и микробиология „Гамалея“ твърдят, че ефективността ѝ е над 90%.

Министърът на здравеопазването Михаил Мурашко съобщи, че до момента са се ваксинирали повече от 800 000 души, 50 000 от които в Москва. 

Източник: Нова.тв

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук