Мицотакис направи промени в правителството, новите министри ще се закълнат в четвъртък
Новият говорител на гръцкото правителство Христос Тарантилис, който замени Стелиос Пецас, обяви промените в кабинета на премиера Кириакос Мицотакис, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Protothema, цитирано от Агенция "Фокус". Бившият говорител на официална Атина Стелиос Пецас е назначен на поста заместник-министър на вътрешните работи. Костис Хацидакис поема министерството на труда, Макис Воридис - министерството […]

Новият говорител на гръцкото правителство Христос Тарантилис, който замени Стелиос Пецас, обяви промените в кабинета на премиера Кириакос Мицотакис, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Protothema, цитирано от Агенция "Фокус".

Бившият говорител на официална Атина Стелиос Пецас е назначен на поста заместник-министър на вътрешните работи.

Костис Хацидакис поема министерството на труда, Макис Воридис - министерството на вътрешните работи, а Спилиос Ливанос е назначен за министър на развитието на селските райони.

Церемонията по полагането на клетвите ще се състои във вторник, поясняват от редакцията.

Министърът на финансите Христос Стайкурас, на инвестициите и развитието Адонис Георгиадис, на външните работи Никос Дендиас, на гражданската защита Михалис Хрисохоидис, на отбраната Никос Панайотопулос, на образованието Ники Керамеус, здравеопазването Василис Кикилиас, на културата Лина Мендони, на правосъдието Костас Циарас, на дигитално управление Кириакос Пиеракакис и на инфраструктура Киракос Караманлис запазват постовете си.

По-рано Мицотакис обяви, че промените имат за цел укрепване на правителството в началото на годината, която се очаква да бъде трудна за страната.

Според наблюдатели Мицотакис иска динамичен кабинет, който може да извърши реформи и да обещае програми, изпълнението на които беше спряно заради пандемията от коронавируса.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук