Доц. Дончо Дончев: Въпреки че преболедувах COVID-19, си поставих ваксина
„Въпреки че съм преминал през COVID-19, си поставих ваксина поради две причини. Първата е, че вече минаха седем месеца от заболяването и концентрацията на антителата срещу вируса започна да намалява. Втората е, че така давам личен пример”. Това заяви лекалят от ВМА доц. Дончо Дончев в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия. Според него […]

„Въпреки че съм преминал през COVID-19, си поставих ваксина поради две причини. Първата е, че вече минаха седем месеца от заболяването и концентрацията на антителата срещу вируса започна да намалява. Втората е, че така давам личен пример”.

Това заяви лекалят от ВМА доц. Дончо Дончев в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия.


Според него има пропаганда срещу ваксината. „Явно само с думи, ние като лекари, няма да успеем с нея, затова трябва да покажем, че няма от какво хората да се притесняват”, добави медикът.

„Не знаем нито като лекари, нито като хора колко дълго продължава естественият имунитет и до каква степен преболедувалите го развиват. Ваксината е продукт на усилията на десетки хиляди светли умове на познанието и практиката”, категоричен беше доц. Дончев.

Той е на мнение, че човек не бива да разчита само на възможността да преболедува без последствия.

„Откакто е започнало ваксинирането срещу инфекции, започва нарастване на човешката популация. Това, че днес сме 7 млрд. по света, го дължим на ваксините”, заяви още оториноларингологът.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук