Словения започва масово тестване за коронавирус в понеделник
Словения преминава от понеделник към масово тестване на населението за коронавирус, предаде Хина, позовавайки се на съобщение на словенския премиер Янез Янша.Премиерът уточни, че то ще се извършва чрез бързи антигенни тестове и призова хората да се тестват, за да се установят евентуални асимптоматични случаи и епидемията да може да бъде по-ефективно овладяна. Правителството на […]

Словения преминава от понеделник към масово тестване на населението за коронавирус, предаде Хина, позовавайки се на съобщение на словенския премиер Янез Янша.


Премиерът уточни, че то ще се извършва чрез бързи антигенни тестове и призова хората да се тестват, за да се установят евентуални асимптоматични случаи и епидемията да може да бъде по-ефективно овладяна.


Правителството на страната съобщи, че от събота ще бъде разрешен ски туризмът, но посетителите ще трябва да разполагат с негативен тест за коронавирус. На граничните пунктове от утре ще се извършват антигенни тестове за желаещите да влязат в Словения и да избегнат мерките за карантиниране.


Всеки, който пристига в страната от "червени" зони, ще може да влезе без да се налага карантина, но само ако разполага с негативен тест от последните 24 часа.

Източник  БТА

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук