Първият министър на Шотландия: Дръжте светлините включени, скоро ще се върнем в Евросъюза
"Скоро Шотландия ще се завърне в Европейския съюз (ЕС)". Това заяви първият министър на страната Никола Стърджън в заявлението си в навечерието на окончателното излизане на Великобритания от блока, състояло се на 1 януари, предава Reuters. "Европа, Шотландия ще се върне скоро. Дръжте светлините включени“, написа в „Туитър“ Стърджън, цитирана от "Фокус". Шотландия гласува против […]

"Скоро Шотландия ще се завърне в Европейския съюз (ЕС)".

Това заяви първият министър на страната Никола Стърджън в заявлението си в навечерието на окончателното излизане на Великобритания от блока, състояло се на 1 януари, предава Reuters. "Европа, Шотландия ще се върне скоро. Дръжте светлините включени“, написа в „Туитър“ Стърджън, цитирана от "Фокус".

Шотландия гласува против Брекзит и планира да се отдели от Обединеното кралство, тъй като именно шотландските кораби улавят до 60% от цялата риба, доставена до британските пристанища. Преди това първият министър заяви, че сделката с ЕС няма да компенсира шотландските загуби от Брекзит.

Великобритания окончателно напусна Европейския съюз, завършвайки излизането си от единния пазар и митническия съюз на ЕС. На 1 януари, точно в 00:00 ч. CET (01:00 ч. българско време) изтече 11-месечния преходен период, когато кралството все още трябваше да спазва всички правила на ЕС, както и всеки друг член на Съюза.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук