Вучич официално пусна газопровода „Балкански поток“
Президентът на Сърбия Александър Вучич официално даде тази сутрин старт на функционирането на газопровода "Балкански поток" - продължение на "Турски поток", в Сърбия и в страната започна да постъпва природен газ от Русия, предаде ТАСС. Церемонията на четвърта газоизмервателна станция в селището Господжинци, недалеч от Нови Сад е предавана пряко от агенция Танюг. „Днес е […]

Президентът на Сърбия Александър Вучич официално даде тази сутрин старт на функционирането на газопровода "Балкански поток" - продължение на "Турски поток", в Сърбия и в страната започна да постъпва природен газ от Русия, предаде ТАСС.

Церемонията на четвърта газоизмервателна станция в селището Господжинци, недалеч от Нови Сад е предавана пряко от агенция Танюг.
„Днес е важен ден за нашата страна и нашия народ. Сърбия стана много по-богата след потичането на газа. Цената за един кубик ще е 155 долара на входа с България, плюс 12 до 14 долара транспортни разходи в нашата мрежа, преди това бяха 240 долара", заяви Вучич.

В церемонията в Господжинци участваха също руският посланик в Сърбия Александър Боцан-Харченко, генералният директор на компания "Сърбиягаз" Душан Баятович, представители на руски компании, строили газопровода.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук