САЩ изпратиха бомбардировачи към Персийския залив
Съединените щати са изпратили в сряда два бомбардировача B-52 към Перскийския залив, за да "демонстрират военна мощ" пред Иран. Причината е, че от Техеран заплашиха Вашингтон с нанасяне на ракетни удари по американски или съюзнически обекти в района на Близкия изток, предава Новини.бг. Висш военен командир от САЩ потвърди пред АП, че двата самолета, способни […]

Съединените щати са изпратили в сряда два бомбардировача B-52 към Перскийския залив, за да "демонстрират военна мощ" пред Иран. Причината е, че от Техеран заплашиха Вашингтон с нанасяне на ракетни удари по американски или съюзнически обекти в района на Близкия изток, предава Новини.бг.

Висш военен командир от САЩ потвърди пред АП, че двата самолета, способни да пренасят ядрени бойни глави, са били изпратени към Персийския залив, за да откажат властите в Иран от всякакви опити да предприемат каквито и да е агресивни действия срещу Щатите или нейните съюзници в региона.

От Вашингтон заявиха, че ще продължат да следят отблизо действията на властта в Техеран, която вече нееднократно напомни, че смъртта на ген. Калем Солеймани в началото на годината все още не е забравена.

В началото на декември САЩ отново изпратиха двойка бомбардировачи В-52 към Персийския залив с мисията да напомнят, че са готови с ответен удар, ако Техеран първи предприеме такъв.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук