Хора с хранителни алергии могат да бъдат ваксинирани с препарата на „Астра Зенека“
Хора с алергии към някои храни ще могат да бъдат имунизирани с ваксината на "Астра Зенека", увериха експерти, цитирани от ДПА."Препоръчваме пациенти със специфична реакция към някои съставки на ваксината да не я правят, но онези, които реагират на лекарства и на някои храни спокойно могат да бъдат ваксинирани", заяви професор Мунир Пирмохамед, председател на […]

Хора с алергии към някои храни ще могат да бъдат имунизирани с ваксината на "Астра Зенека", увериха експерти, цитирани от ДПА.

"Препоръчваме пациенти със специфична реакция към някои съставки на ваксината да не я правят, но онези, които реагират на лекарства и на някои храни спокойно могат да бъдат ваксинирани", заяви професор Мунир Пирмохамед, председател на Комисията за хуманни лекарства, която следи ваксините срещу Ковид-19.

От своя страна британската регулаторна Комисия за лекарства и здравни продукти също съобщи, че е преразгледала предишните си препоръки относно получаването на Пфайзер/Бионтех ваксината. След като бяха регистрирани два случая със здравни работници, които имаха реакция след прилагането на Пфайзер/Бионтех имунизация, беше посъветвано хора, страдащи от алергии, да я избягват.

Но впоследствие д-р Джун Рейнър, изпълнителен директор на британската регулаторна комисия изтъкна, че след като са били ваксинирани 800 хиляди души във Великобритания и 1,5 милиона в САЩ, няма основания за допълнителни претеснения.

"Комисията за хуманни медикаменти препоръчва всички хора с хранителни и лекарствени алергии да се ваксинират без притеснения с препарата на "Пфайзер/Бионтех". Но е желателно пациенти с отрицателна реакция към съставките на препарата да избягват имунизацията с него".

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук