Камарата на общините на британския парламент одобри споразумението с ЕС
Депутатите в британския парламент гласуваха в подкрепа на търговското споразумение между Обединеното кралство и ЕС преди крайния срок 31 декември, пише London Evening Standard, цитиран от Агенция "Фокус". Законопроектът за връзките с ЕС в бъдеще премина през Камарата на общините с 521 срещу 73 гласа с мнозинство от 448 гласа, след само пет часа дебати […]

Депутатите в британския парламент гласуваха в подкрепа на търговското споразумение между Обединеното кралство и ЕС преди крайния срок 31 декември, пише London Evening Standard, цитиран от Агенция "Фокус".

Законопроектът за връзките с ЕС в бъдеще премина през Камарата на общините с 521 срещу 73 гласа с мнозинство от 448 гласа, след само пет часа дебати в сряда.

Сега то ще отиде за разглеждане в Камарата на лордовете, като гласуването ще се проведе по-късно тази вечер.

По-рано Борис Джонсън призова депутатите да подкрепят търговската сделка с ЕС. заявявайки, че тя ще позволи на Великобритания да поддържа най-тесните отношения със съседите си, като същевременно поеме контрола над „националната си съдба“.

Министърът на кабинета в сянка Хелън Хейс от Лейбъристката партия подаде оставка, след като се въздържа при гласуването на сделката за Брекзит.

Тя написа в „Туитър“: „Благодарна съм на всички, които се свързаха с мен заради законопроекта за бъдещите отношения с ЕС. Не мога да гласувам за тази вредна сделка и се въздържах днес. С много тъга и съжаление предложих оставката си като министър в кабинета в сянка. Беше привилегия да служа."

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук