Трагедия след труса в Хърватия: Загинало е дете, центърът на град Петрине е разрушен (ВИДЕО)
Едно дете загуби живота си, а кметът на град Петрине Даринко Думбович се страхува от голям брой жертви и ранени след силния трус, съобщават хърватските медии, цитирани от македонския телевизионен канал “Алсат М“ и Агенция "Фокус"."Това е ужасно. Има загинали, има ранени. Видяхме как едно дете почина на площада. Центърът на Петрине е разрушен. Седем […]

Едно дете загуби живота си, а кметът на град Петрине Даринко Думбович се страхува от голям брой жертви и ранени след силния трус, съобщават хърватските медии, цитирани от македонския телевизионен канал “Алсат М“ и Агенция "Фокус".


"Това е ужасно. Има загинали, има ранени. Видяхме как едно дете почина на площада. Центърът на Петрине е разрушен. Седем наши инженери бяха затрупани в срутена сграда, но успяхме да ги извадим. Това е катастрофа, изпратете цялата помощ, която имате", каза един от инженерите пред сградата на общината.

Материалните щети в хърватския град Петрине са огромни, съобщават местните медии, добавяйки, че сцените от центъра на града са наистина драматични.

На няколко места са предприети действия за спасяване на хора, които са под руините на тежко пострадали сгради, а в района се чуват сирени на пожарни автомобили и линейки.

"Призоваваме гражданите да излязат на открито, ако имат възможност, и да стоят далеч от сградите, особено ако има опасност те да се разрушат. Хората на по-високите етажи трябва да стоят до опорните колони при нов трус", каза полицията. 

Трусът с магнитуд 6,3 по Рихтер е бил регистриран в 12.15 ч. местно време и е продължил около 20 секунди. Епицентърът на труса е бил в град Петрине - на 47 километра югоизточно от Загреб на дълбочина от 10 км.

Към момента няма информация за българи, нуждаещи са от подкрепа след земетресението, съобщават от Министерството на външните работи.

Словенската АЕЦ "Кръшко" е била спряна заради труса, съобщиха местните медии.

Ден преди това централната част на Хърватия беше разлюляна от земетресение с магнитуд 5,3 по Рихтер, което причини материални щети.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук