Москва с ултиматум към Навални – или се връща от Германия до утре, или го чака затвор
Русия даде ултиматум на Алексей Навални да се върне от Германия до утре или в противен случай го чака затвор, предават Ройтерс и БТА. Федералната служба за изпълнение на наказанията обвини днес Навални, че нарушава задълженията си, произтичащи от условната присъда, която получи през 2014 г. Критикът на Кремъл бе осъден условно на три години […]

Русия даде ултиматум на Алексей Навални да се върне от Германия до утре или в противен случай го чака затвор, предават Ройтерс и БТА.

Федералната служба за изпълнение на наказанията обвини днес Навални, че нарушава задълженията си, произтичащи от условната присъда, която получи през 2014 г.

Критикът на Кремъл бе осъден условно на три години и половина затвор по дело за присвояване на пари, за което той твърди, че е политически мотивирано.

Изпратена му е днес призовка да се яви в инспекцията, защото в противен случай, съгласно руския наказателен кодекс, условната му присъда може да бъде заменена с ефективна.

В съобщението не се посочва краен срок, в който Навални да направи това.

Опозиционерът обаче публикува скрийншот на съобщението до адвоката му, в което се казва, че му се дава време до утре в 9 часа да се яви в службата в Москва.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук