Много ветровито и още по-топло ще е времето днес
Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 13° и 18°, в София - около 15°, а на местата с трайни мъгли ще останат близки до сутрешните. Ще преобладава слънчево време с по-значителна облачност в северозападните и планинските райони, където на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. В западните части на […]

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 13° и 18°, в София - около 15°, а на местата с трайни мъгли ще останат близки до сутрешните.

Ще преобладава слънчево време с по-значителна облачност в северозападните и планинските райони, където на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. В западните части на Дунавската равнина ще бъде и мъгливо и температурите там ще останат съществено по-ниски.

Ще духа слаб до умерен, временно силен южен вятър. Предупреждение от първа степен - код жълто за пориви със скорост до около 80 км/ч остава в сила до края на деня в Източна България и по северните склонове на планините.

В планините също ще бъде много ветровито със силен, временно бурен югозападен вятър. Облачността ще е значителна, а по високите части ще е мъгливо със слаб снеговалеж. След обяд на много места облачността ще се разкъса и намалее. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около минус 1°.

Със значително по-високи от обичайните температури ще изпратим 2020-та година. В Източна България и насевер от планините ще продължи да духа временно силен южен вятър.

В дните до Нова Година валежи от дъжд ще има само на отделни места, главно в югозападната половина от страната, а сняг ще вали в планините над 1200 м. н. в.

В началото на Новата година температурите временно ще се понижат, но ще останат малко по-високи от обичайните. Облачността ще се разкъса и на 1-ви януари ще бъде предимно слънчево.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук