В София са подадени няколко сигнала за паднали клони и огради заради силния вятър
В София са подадени няколко сигнала за паднали клони и засегнати строителни огради. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Във връзка със силния вятър кметът на София Йорданка Фандъкова възложи на аварийните екипи да извършат огледи и реагират на сигнали. Екипите на Столичен инспекторат и почистващите фирми извършат огледи на място и предприемат действия […]


В София са подадени няколко сигнала за паднали клони и засегнати строителни огради. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Във връзка със силния вятър кметът на София Йорданка Фандъкова възложи на аварийните екипи да извършат огледи и реагират на сигнали.

Екипите на Столичен инспекторат и почистващите фирми извършат огледи на място и предприемат действия по почистване, а на „Зелена система“ да проверят парковете и градските градини.

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община са на терен и реагират на сигнали. Към момента има няколко сигнала за паднали клони и откъртени строителни огради.
По-силен е вятъра в южните квартали.

През нощта екипите на Столичната пожарна са реагирали на 5 сигнала за паднали клони.


Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Общината напомня на гражданите да бъдат внимателни, както и да обезопасят незакрепени предмети от своите тераси.


Собствениците на рекламно-информационни елементи да проверят билбордовете и съоръженията си, както и строителните фирми - огради и строителни скелета на своите обекти.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук