Болницата в хърватския град Сисак е пострадала сериозно от труса, местят пациентите в Загреб
По-голямата част от болницата в Сисак е повредена от земетресението в Петрине, информира македонският телевизионен канал "ТВ 21", цитиран от Агенция "Фокус".С изключение на гинекологията, останалите сгради са или унищожени, или сериозно напукани от земетресението в Петрине. Болницата вече не може да приема пациенти, а най-критичните са откарани в Загреб, като за евакуацията е използван […]

По-голямата част от болницата в Сисак е повредена от земетресението в Петрине, информира македонският телевизионен канал "ТВ 21", цитиран от Агенция "Фокус".

С изключение на гинекологията, останалите сгради са или унищожени, или сериозно напукани от земетресението в Петрине.

Болницата вече не може да приема пациенти, а най-критичните са откарани в Загреб, като за евакуацията е използван и хеликоптер.

Болницата в Сисак не е в състояние да приема нови пациенти.

Министърът на здравеопазването Вили Берос също пристигна в Сисак, заявявайки, че в момента проблем е само транспортът на пациентите към други лечебни заведения, но в процеса е ангажирана армията.

Около 20 ранени от Петрине са докарани в Сисак. Двама от тях са в тежко състояние.

Според сеизмолозите земетресението, което отново удари централния регион на Хърватия, е с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер. Повредени са множество сгради в Петрине, Сисак и други места.

Земетресението е усетено и в Загреб, където някои сгради пострадали от вчерашния трус са претърпели нови повреди. Много високи сгради са евакуирани.

Земетресението е усетено и в съседните страни, особено Босна и Херцеговина и Словения. Австрийската централна метеорологична и геодинамична служба във Виена съобщи за земетресение с магнитуд 6,1, което е усетено в няколко австрийски региона, най-вече в Каринтия, но и в столицата Виена, информира Deutsche Welle

Има съобщения за труса и от Италия, а италианската служба за гражданска защита е в контакт с няколко региона. Многобройни италиански потребители написаха в Туитър, че са усетили земетресението.

Европейският съюз предложи пълна подкрепа и помощ на гражданите и властите на Хърватия след информацията за новото силно земетресение, което засегна тази страна, предава македонският телевизионен канал “ТВ 21“

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви в своя акаунт в Туитър, че ЕС следи отблизо ситуацията в Загреб след опустошителното земетресение.

"Нашите мисли са с ранените и тези, които са в челните редици в борбата за справяне с последствията", написа Мишел от името на ЕС.

Силно земетресение с магнитуд 6,2 удари днес Хърватия, което е усетено в целия регион. Земетресението причини огромни материални щети, а Jutarnji list съобщи, че в Петрине е загинало дете.

В много части на хърватската столица Загреб електричеството е прекъснато.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук