Марияна Николова: Коледните празници показаха, че бизнесът е дисциплиниран и мерките се спазват
Коледните празници показаха, че бизнесът е дисциплиниран и мерките се спазват, нямам данни за нарушения в ресторантите към този етап. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред журналисти в Боровец, предаде репортер на Агенция "Фокус"."Днес сме на инспекция в Боровец, за да видим как се спазват мерките, които са предписани от здравните власти […]

Коледните празници показаха, че бизнесът е дисциплиниран и мерките се спазват, нямам данни за нарушения в ресторантите към този етап. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред журналисти в Боровец, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Днес сме на инспекция в Боровец, за да видим как се спазват мерките, които са предписани от здравните власти и указанията на Министерство на туризма. Знаете, ние правим такива регулярни инспекции във всички зимни курорти", заяви вицепремиерът Николова.

"Най-важното за нас е здравето и живота на хората. Ако всички сме дисциплинирани, ако туристите и бизнеса спазват мерките, ще можем да отчетем сезон", каза тя.

По думите й в Европа курортите са затворени, а при нас все пак работят. Това е много важно по отношение на каляването на хората, по отношение на тяхното здраве. С радост виждам днес колко много скиори са дошли. Ще направим инспекция на кабините, всичко би следвало да е дезинфекцирано, правилата да са на публични места, защото достъпността и информираностт а на туристите е много важна. Урегулирахме въпроса с тоалетните, както и с възможностите да бъдат поставени малки пейки, за да могат туристите, когато си вземат конкретна храна да сядат, да почиват за кратко и след това да се отвеждат към пистите", коментира Марияна Николова.

"Така че сега ще видим на място и как действат правилата, след което ще направим инспекция на някои от местата за настаняване, за да видим спазват ли се правилата, както и по отношение на това ресторантите как работят, дали има сменен режим, който съм препоръчала да бъде въведен", допълни още Марияна Николова.

Не се налагат допълнителни проверки по Нова година, добави тя.

Марияна Николова отчете, че инспекциите са регулярни. "Знаете, че ресторантите в момента са ограничени. Само и единствено в хотелите работят р есторантите и то с лимитиран час - 22.00 ч. Ако наистина сме дисциплинарани, ако наистина спазваме и все пак бройките намалеят, ще имаме възможност впоследствие да обсъждаме и други мерки, които да бъдат разхлабени по отношение на правилата за ресторантите", допълни още министърът.

По думите й винаги има ли сигнали, те ще бъдат проверявани.

Министър Николова посочи, че и на нея й се иска Новата година да я посрещне в 0.00 ч. на любимите места с любимите хора. "Но нека видим ситуацията каква ще бъде тези два дни", заяви още Николова.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук