Близо 1000 медицински служители в Румъния са ваксинирани срещу коронавирус
Близо 1000 медицински служители в Румъния са били ваксинирани до 18 часа в неделя, като никой от тях не е получил странични ефекти, съобщи днес Националният комитет за координация на ваксинацията срещу Ковид-19, цитиран от Аджерпрес. В съобщението се уточнява, че вчера са били ваксинирани 960 медицински служители в 10 болници на първа линия в […]

Близо 1000 медицински служители в Румъния са били ваксинирани до 18 часа в неделя, като никой от тях не е получил странични ефекти, съобщи днес Националният комитет за координация на ваксинацията срещу Ковид-19, цитиран от Аджерпрес.

В съобщението се уточнява, че вчера са били ваксинирани 960 медицински служители в 10 болници на първа линия в страната.
Ваксинацията на медицинския персонал с ваксините, пристигнали на 25 декември, ще продължи днес и утре.

Кампанията започна в неделя сутринта от Националния институт за инфекциозни болести в Букурещ, а първият ваксиниран беше медицинската сестра Михаела Ангел, която на 27 февруари е оказала помощ на първия пациент в страната с установен коронавирус.

Очаква се на 29 и 30 декември в страната да пристигнат нови количества ваксини, съобщи Националният комитет за координация на ваксинацията.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук