Д-р Симидчиев: Въодушевен съм, че включих и своите рибозоми към общата полза срещу пандемията
Днес в страната ни бе даден старта на ваксинацията срещу COVID-19. Първите, които си сложиха от препарата на "Пфайзер" бяха здравният министър проф. Костадин Ангелов, директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, директорът на "ВМА" проф. Венцислав Мутафчийски, шефът на БЛС д-р Иван Маджаров и други. Сред първите ваксинирани е и пулмологът д-р Александър Симидчиев, който месеци […]

Днес в страната ни бе даден старта на ваксинацията срещу COVID-19. Първите, които си сложиха от препарата на "Пфайзер" бяха здравният министър проф. Костадин Ангелов, директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, директорът на "ВМА" проф. Венцислав Мутафчийски, шефът на БЛС д-р Иван Маджаров и други. Сред първите ваксинирани е и пулмологът д-р Александър Симидчиев, който месеци наред е на първа линия в борбата с коронавируса.

Ето какво написа той по повод ваксинацията:

"Последните месеци с тъга станах свидетел на непредсказуемите и опустошителни ефекти от инфекцията със SARS-CoV2. В последните седмици, виждам как един чисто медицински проблем и неговото решение ненужно се политизират. Днес се чувствам благодарен и смирен пред размера и размаха на световните научните достижения. Също така съм въодушевен, че включих и своите рибозоми към общата полза за справяне с пандемията и запазване на здравето на близки, познати и пациентите, за които се грижа.

Благодарен съм на учените, доброволците и индустрията, които направиха всичко това възможно. Преди да дойде и Вашата възможност за гореописания коктейл от емоции, не се колебайте - информирайте се! Обилно! Изчерпателно! Безрезервно!

Същевременно фанатично търсете НАДЕЖДНИ източници на информация. Можете да следите и какво се случва с нас - ваксинираните! С участието си надграждаме данните от клиничните проучвания и правим ваксините още по сигурни. По отделно можем да борим пандемията, но заедно ще я преборим!", посочва той.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук