Министър Ангелов: Въпрос на време е да дойде по-голямо количество ваксини
Въпрос на време е да дойде по-голямо количество ваксини, за да изпълняваме фазите ваксинация паралелно. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов на брифинг пред Центъра по заразни и паразитни болести, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „При определяне на фазите, които сме направили, сме се ръководили от медицинска целесъобразност и осигуряване на сигурността на […]

Въпрос на време е да дойде по-голямо количество ваксини, за да изпълняваме фазите ваксинация паралелно. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов на брифинг пред Центъра по заразни и паразитни болести, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„При определяне на фазите, които сме направили, сме се ръководили от медицинска целесъобразност и осигуряване на сигурността на държавата. За нас е важно първи да получат ваксинация тези, които са на първа линия и водят борбата с вируса“, заяви Ангелов.

„Втората фаза започва с възрастните хора, на които сме големи длъжници. Ако дойдат времена да дойдат по-голямо количество ваксини, ще изпълняваме фазите паралелно, като ще се насочим към домовете за възрастни хора и към възрастните граждани, които са сериозна рискова група. Въпрос на време е да дойде по-голямо количество, за да може да изпълняваме фазите и синхронно“, добави той.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук