Зоран Заев отново използва думите „български фашистки войски“
Въпреки че преди това обяви, че на паметниците от Втората световна война не трябва да се изписва български фашистки окупатор и говори за заличаване на паметниците, Заев не успя да се сдържи да говори за „български фашистки войски“, което българското правителство смята за провокация.Това коментира македонското електронно издание ”Експрес”, цитирано от "Фокус".От една страна, казва той, […]

Въпреки че преди това обяви, че на паметниците от Втората световна война не трябва да се изписва български фашистки окупатор и говори за заличаване на паметниците, Заев не успя да се сдържи да говори за „български фашистки войски“, което българското правителство смята за провокация.

Това коментира македонското електронно издание ”Експрес”, цитирано от "Фокус".

От една страна, казва той, трябва да се обърне внимание на разказите за фашизма, не трябва да се му се придава етнически признак.

От друга страна, говорейки за унищожаването на македонските евреи в Треблинка, той говори за българската администрация, но и за окупацията от българските фашистки войски.

Заев казва в интервюто, че е учил и дядовците му са казвали същото, че в страната е имало фашисти, но не всички са били наричани по този начин.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук