Здравното министерство обяви график за старта на ваксинацията от днес
Министерство на здравеопазването оповести график, по който ще се извършват ваксинациите на територията на страната. От днес, 27 декември, започва имунизационната кампания срещу COVID-19 в България, се казва в съобщението. Първите градове, където това ще се случи, са София, Пловдив и Бургас, като ваксинациите ще преминат при следния график: В София: В 10:00 ч. ваксинация […]

Министерство на здравеопазването оповести график, по който ще се извършват ваксинациите на територията на страната.

От днес, 27 декември, започва имунизационната кампания срещу COVID-19 в България, се казва в съобщението.

Първите градове, където това ще се случи, са София, Пловдив и Бургас, като ваксинациите ще преминат при следния график:

В София: В 10:00 ч. ваксинация ще се извърши в УМБАЛ „Света Анна“. Първият ваксиниран българин ще е министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

След него срещу коронавирусна инфекция ще се имунизират д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести на лечебното заведение и понастоящем ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и Ани Кирова, медицинска сестра в КАИЛ.

В Пловдив: В 10:00 ч. в УМБАЛ „Свети Георги“ първите имунизации срещу COVID-19 ще бъдат направени на: Д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, Райна Тодовичина, медицинска сестра с 48-годишен трудов стаж в хирургичното звено към Отделението по Спешна медицина към болницата, както и на д-р Венцислав Филипов, ръководител на звено „Вътрешни болести“ към същото отделение.

В Бургас: В 10:00 ч. в Медицински център „Св. Николай Чудотворец“ в сградата на УМБАЛ - Бургас първата имунизация срещу COVID-19 ще бъде направена на Златина Парушева, медицинска сестра с 40-годишен стаж. Парушева е на 59 г., като последните 10 години работи в Спешното отделение на болницата. От първия ден на разкриване на триажната зона тя е в графика.

След нея ще се ваксинира 34-годишният д-р Светлин Харалампиев, който от 4 години работи в ОАИЛ, като специализира анестезиология и реанимация. От самото начало на пандемията работи с COVID пациенти. 

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук